Just a Perfect Place
To Get Started
Web/UI&UX/Mobile/Design Read More
It's a fun experience
for everyone
Web/UI&UX/Mobile/Design Read More
Get in touch with
your confidence
Web/UI&UX/Mobile/Design Read More

Dansschool Breda

Dansen; het is de gezondste sport ter wereld. Laat al je energie en gevoelens er eens uit en geef het een kans. Onze dansschool in Breda biedt meerdere soorten dans aan; van hiphop les in Breda tot aan Afrodans.

Portfolio

Afrodans

Afrodans is een diverse en mooie stijl die voornamelijk afkomstig is uit Afrika ten zuiden van de Sahara. Het is een evolutie van traditionele Afrikaanse dansstijlen na de creatie van Afro muziek. De dansstijl werd ontwikkeld als een reactie op het ongelooflijk energieke en upbeat ritme van het genre. Het is een snelle, leuke dansstijl die elk deel van het lichaam laat werken. In combinatie met pop en rap kan hier enorm leuk op gedanst worden. Met exotische ritmes en een grote hoeveelheid energie die deze muziek meegeeft kun je een grote verscheidenheid aan choreografie opvoeren.

Hiphop dans

Hiphop dans verwijst naar streetdance-stijlen die voornamelijk worden uitgevoerd op hiphopmuziek of die zijn ontwikkeld als onderdeel van de hiphopcultuur. Het omvat een grote hoeveelheid van stijlen, voornamelijk breaking, locking en popping, die in de jaren 1980 ontstonden en populair werden gemaakt in Verenigde Staten. Wat hip-hop onderscheidt van andere dansvormen is dat het vaak ‘freestyle’ van aard is en dat hip-hop dansteams vaak meedoen aan freestyle danscompetities, dit worden ook wel battles genoemd.

Bekijk onze webshop

Waarom kiezen voor onze dansschool in Breda?

Allereerst is dansen een enorm goede vorm van lichaamsbeweging. Het is een manier om veel spieren in het lichaam te trainen. Niet alleen verbrand je calorieën tijdens het dansen, het verbetert ook het uithoudingsvermogen, de coördinatie en het evenwicht, dit zal helpen bij belangrijke dagelijkse activiteiten. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk. Er zijn zoveel dansstijlen, van ballet tot hiphop, eigenlijk is er voor iedereen wel een stijl. Dansen zorgt voor vermaak dat relatief makkelijk te realiseren is en mensen van alle leeftijden kunnen meedoen en ervan genieten. Mensen hebben de neiging te glimlachen als ze dansen, omdat het een perfect middel is om wat stress te verlichten doordat endorfine, de stof die positieve gevoelens opwekt, vrijkomt.

Ook geeft het je mentale verfrissing. Zoals hierboven vermeld geeft dansen je op natuurlijke wijze wat verlichting. Endorfine wordt vergezeld door oxytocine, dat werkt als antidepressivum. Dit kan je zien als een soort ontspannende magie voor je lichaam. Het stelt je lichaam en geest in staat om zich te verliezen in de muziek en afgeleid te worden van de buitenwereld, weg van angst en frustratie voor een tijdje. Daarnaast maak je nieuwe sociale contacten én werk je naar een doel toe; er wordt op een gegeven moment een einddans opgevoerd. Neem gerust contact op om een lesje mee te doen!

Contact opnemen
1982
Cups of coffe & tea
28 +
Years of expeience
19 k
Active hours
121
National awards
556
Professional service
,,

Na de eerste les voelde het al meteen goed. Fijne sfeer en super toffe mensen! Informeel en toch professioneel. Ook een hele mooie en unieke studio.

,,

Positief: Communicatie, Kwaliteit, Professionaliteit

,,

Geweldige dansstudio met supervriendelijke leraren! Ik zou aanbevelen